Прибічники Голоблі вже ділять жителів Снігурівської громади на «ваших і наших»

Голова Миколаївської обласної організації партії «Наш край» Юрій Кормишкін під час першої сесії Снігурівської ОТГ, яка відбулася 16 липня, виступив на захист сільських громад, приєднаних до Снігурівської ОТГ.

«Як і передбачалось, уже сьогодні міська влада на чолі з Леонідом Голоблею починають ділити жителів Снігурівської громади на місто та село. Тільки що ви почули, шановні сільські голови, підтвердження моїм словам, сказаним  перед виборами, що, якщо переможе Голобля,  він одразу забуде про те, що у вас було. Вже з першої сесії дехто тут ділить раду на «ваших» і «наших», забуваючи, що ви тепер єдина громада, і що кожен в цій громаді рівний – чи в Кобзарцях він проживає, чи в Снігурівці – не важливо. І не вина цих сільських рад, що було перенесено вибори. І замість того, щоб підтримати у вирішенні проблемних питань, їм вже дорікають», — звернувся до присутніх Юрій Кормишкін.

Під час сесії, при вирішенні суперечливого питання щодо обрання секретаря новоствореної ради, депутат від «Батьківщини», прибічник міського голови Олег Нартов дорікнув присутнім екс-головам сільських рад, що приєдналися до ОТГ, в недбалості.

«А хто вам винний, що ви вже проїли гроші з другого півріччя? Це ви дохазяйнувалися. Чому в бюджеті Снігурівки немає такої проблеми? Тепер ви запропонуєте вирішувати ваші питання?» — звернувся до них Нартов.

На думку голови  обласної організації партії «Наш край» Юрія Кормишкіна, це неприпустима позиція депутатів від Снігурівки і обраного голови. Мова йде про одну, вже єдину, громаду. Адже сільські ради, які увійшли до Снігурівської ОТГ, через затягнутий виборчий процес, опинилися в критичному фінансовому стані і до кінця року будуть вимушені виживати.

Нагадаємо, до Снігурівської ОТГ увійшли місто Снігурівка і вісім сільських рад з 23 населеними пунктами. До кінця року вони не вступлять у прямі міжбюджетні відносини, і кожна приєднана рада існуватиме за своїм бюджетом. Проблема ж сільських рад не в недбалості, а в складності перехідного періоду. Адже вони пів року, згідно бюджетного кодексу, робили відрахування в район, і ці кошти до них не повернуться після вступу в ОТГ.

Теги: ,