Піднімати ціну на проїзд в електротранспорті можна тільки після оновлення рухомого складу, — Кормишкін

У п’ятницю, 26 липня, на засіданні виконкому Миколаївської міської ради не підтримали підвищення тарифу на проїзд в міському електротранспорті з 3 до 5 гривень. На думку члена виконкому, голови партії «Наш край» в області, депутата Миколаївської облради Юрія Кормишкіна, навіть після підвищення тарифу виручка КП «Миколаївелектротранс» не збільшиться. Про це він заявив в коментарі кореспонденту інтернет-видання «Мой город».

Він пояснює це тим, що на сьогоднішній день працездатні люди за 5 гривень швидше віддадуть перевагу послугам маршруток, ніж будуть їздити в електротранспорті. Також він упевнений, що такий тариф не поліпшить і стан транспорту.

«Підняття вартості проїзду в тролейбусах і трамваях до 5 гривень недоцільно, так як цим транспортом користуються в основному пенсіонери. За таку ціну працездатні люди краще скористаються послугами маршруток, тому виручка КП «Миколаївелектротранс» не зросте. Сьогодні цей транспорт експлуатується вкрай зношеному стані, тому підняття ціни ніяк його не поліпшить, а лише спровокує невдоволення городян», — сказав Кормишкін.

Член виконкому також допустив, що після підвищення вартості проїзду в тролейбусах і трамваях маршрутники негайно захочуть підняти і свій тариф.

«Підвищення ціни на проїзд в електротранспорті неминуче призведе до появи вимог власників маршруток про перегляд існуючих тарифів. Піднімати ціну на проїзд в електротранспорті можливо тільки після хоча б часткового оновлення рухомого складу», — підсумував Кормишкін.

Відзначимо, що за підсумком розгляду питання, Миколаївський міський голова запропонував проголосувати за зняття проекту рішення з розгляду до наступного засідання виконкому.

Теги: , муніципальний транспорт, , тариф на проїзд,