«Наш край» вимагає внести на розгляд сесії облради питання ремонту дороги Нечаяне-Очаків

Фракція партії «Наш край» в обласній раді звернулась з вимогою включити до порядку денного сесії питання щодо внесення автомобільної дороги Т-15-13 Нечаяне – Очаків до переліку об’єктів поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2020 році.

Про це йдеться в заяві фракції, яка зареєстрована 07.08.2019 року на ім’я голови Миколаївської обласної ради Вікторії Москаленко.

«Автомобільна дорога Т-15-13 Нечаяне – Очаків (далі – автодорога Т-15-13) являється дорогою загального користування державного значення та, згідно Переліку автомобільних доріг загального користування державного значення, затвердженого Постановою КМУ України від 30.01.2019р. за № 55, класифікується як територіальна автомобільна дорога. Особливістю автодороги Т-15-13 є те, що вона з’єднує адміністративний центр Миколаївської області з адміністративним центром Очаківського району та є єдиною автомобільною дорогою, якою можна дістатися міста, оскільки найближчою до Очакова залізничною станцією є Миколаїв, відстань до якого складає 69 км, регулярні пасажирські перевезення водним транспортом відсутні»,  – йдеться в заяві.

Депутати фракції «Наш край» наголошують, що для Очакова пріоритетними напрямками економічного розвитку є саме розвиток санаторно-курортної й туристичної галузей. Для розвитку туристичної сфери місто має великий потенціал, і залучення інвестицій у розвиток цього напрямку в перспективі дасть свої позитивні результати та можливості. У «Нашому краї» вважають, що одною із вагомих причин відмови потенційних гостей міста від відвідування та відпочинку в Очакові є аварійний стан автодороги Т-15-13 та відсутність можливості безпечно дістатися міста.

«Транспортно-експлуатаційний стан вищевказаної автодороги потребує термінового ремонту, оскільки пошкодження та руйнування покриття проїзної частини (вибоїни, тріщини, просідання) є дуже значними, що безпосередньо негативно впливає, в першу чергу, на безпеку дорожнього руху. У Державному бюджеті України щорічно передбачаються видатки на фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автомобільних доріг загального користування. Для цих цілей у складі спеціального фонду Державного бюджету України створюється державний дорожній фонд (ч. 1, 2 ст. 3 Закону України № 1562-XII). Перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення із зазначенням обсягів бюджетних коштів для фінансового забезпечення таких об’єктів затверджується Кабінетом Міністрів України за погодженням із Комітетом Верховної Ради України з профільних питань», – йдеться у заяві.

На підставі вищевикладеного, керуючись Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», депутати фракції «Наш край» в обласній раді просять включити до порядку денного сесії Миколаївської обласної ради питання про звернення до Державного агентства автомобільних доріг України щодо внесення автомобільної дороги Т-15-13 Нечаяне – Очаків до переліку об’єктів поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2020 році для забезпечення фінансування за рахунок спеціального фонду державного бюджету.

 

 

 

 

 

 

Теги: , , ,