По справі тарифів на воду у Снігурівці закрито підготовче провадження. 4 листопада відбудеться розгляд судової справи по суті

23 жовтня відбулося чергове засідання у Миколаївському окружному адміністративному суді про визнання неправомірним рішення виконкому Снігурівської міської ради, прийнятого за ініціативою КП «Снігурівський комунальник», щодо підвищення вартості тарифу на водопостачання та водовідведення до 46 гривень. Відповідачем виступає виконавчий комітет Снігурівської міської ради Миколаївської області.

Два попередні засідання переносилися через неявку відповідача. Під час засідання 23 жовтня закрито підготовче провадження та призначено розгляд справи по суті на 4 листопада.

Суддя запросила КП «Снігурівський комунальник» надати додаткові документи, а саме, акт перевірки підприємства, яку проводила Держпродспоживслужба.

Представник позивача попросила долучити до справи відповідь Управління соцзахисту населення Снігурівського району на запит депутата обласної ради від «Нашого краю» Андрія Закусілова про перерахунок пільг споживачам КП «Снігурівський комунальник» у червні-травні 2019 року. Адже, згідно припису Держпродспоживслужби через незаконний тариф підприємство має повернути надмірно перераховані державою кошти.

Юристи – представники виконкому та міської ради —  під час засідання наполягали на правомірності тарифу на воду та водовідведення у Снігурівці у розмірі 46 грн за куб.

Нагадаємо, що в квітні, під час засідання виконавчого комітету Снігурівської міської ради, було прийнято рішення про коригування тарифу на водопостачання та водовідведення, згідно якого ціна на воду підвищиться до 46 гривень за кубометр. При цьому була порушена процедура затвердження тарифу – керівництвом мерії та КП не проводилось опрацювання питання з депутатами, головами постійних комісій, не була надана обґрунтована калькуляція тарифу, не проведено експертизу якості води.

Ігноруючи вимоги депутатської фракції партії «Наш край» в Миколаївській обласній раді, які були озвучені на початку лютого, керівництво міста та КП «Снігурівський комунальник» так і не надали ні депутатам, ні мешканцям міста розгорнутий розрахунок формування тарифу і його відповідність розміру економічно обґрунтованих витрат на виробництво послуг водопостачання та водовідведення. Все, що змінилося – знизився «показник апетиту» місцевої влади з 57 до 46 гривень за куб непридатної до вживання води, яка фактично є технічною!

Також Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області на запит мешканців Снігурівки проведено аналіз окремих складових планових розрахунків тарифів на послуги, що надаються КП «Снігурівський комунальник». За висновками управління, підприємством порушено Порядок формування тарифів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, та порушена процедура погодження у відповідності до вимог законодавства.

 

 

 

 

Теги: , ,