«Наш край» відстояв виділення коштів на новий апарат УЗД для Снігурівської ЦРЛ

В Снігурівській центральній районній лікарні поповнення матеріально-технічної бази. Відтепер жителі району зможуть проходити обстеження на сучасному апараті УЗД.  Два роки тому депутат обласної ради від «Нашого краю» Андрій Закусілов ініціював впровадження проекту співфінансування на закупівлю сучасного апарату УЗД для діагностики онко- та інших захворювань.

«Проблема нашої медицини – відсутність профілактики та раннього виявлення захворювань. Своєчасне діагностування будь-якої хвороби, у тому числі, онкологічної – це вже половина шляху до одужання. В наших закладах охорони здоров’я працюють дійсно фахівці, але ефективність їх роботи перекреслюється відсутністю сучасного обладнання. Саме в рамках реалізації ініційованої «Нашим краєм» в Снігурівському районі програми ранньої діагностики та профілактики захворювань, по проекту співфінансування ми домоглися придбання нового сучасного обладнання для нашої лікарні. Наша мета – підвищення ранньої діагностики та вчасне виявлення онко- та інших тяжких захворювань», — розповів Андрій Закусілов.

Галина Решетняк  — лікар ультра-звукового обстеження, яка 12 років пропрацювала на старому апараті, відзначила, що спектр діагностичних можливостей з новим обладнанням значно розширився.

«Новий апарат – мультифункціональний. Може виконувати багато програм – кардіологічна програма, гінекологічна, акушерська. З його допомогою можна виконувати обстеження судин, для цього існує доплер для кольорового картування судин. Апарат має чотири датчика для обстеження різних органів та систем організму. Його можливості значно розширять об’єми обстежень. До цього апарат був 2007 року виробництва. Погодьтесь між 2007 і 2019 роками прогрес значно пішов вперед. І за більшістю видів діагностики, які можна проводити на цьому апараті, жителям району потрібно було звертатись до обласного центру», — розповіла лікар Галина Решетняк.

На придбання апарату було виділено 2 мільйона гривень з обласного бюджету. Хоча, спочатку реалізація проекту розглядалася при умові співфінасування з районним бюджетом за принципом 50/50%. Завдяки зусиллям депутатів від «Нашого краю» вдалося забезпечити виділення повної суми з обласного бюджету, і тому заощаджені кошти районного бюджету в сумі мільйон гривень вдалося перенаправити на вирішення інших соціальних потреб Снігурівщини.

Апарат УЗД – це один з двадцяти проектів, які команда «Нашого краю» захистила і реалізовує на території Снігурівського району. Серед них спортивні майданчики, башти Рожновського, системи доочистки води у навчальних  закладах.

Зазначимо, що керівник обласної організації партії «Наш край» у Миколаївській області Юрій Кормишкін визначив одним з пріоритетів своєї роботи та роботи партії на 2019 рік – підтримку і реалізацію проектів у сферах освіти і охорони здоров’я. Відповідне рішення було прийняте на всіх рівнях, починаючи з організацій партії, представлених в ОТГ, закінчуючи містами обласного підпорядкування

Теги: , ,