Комісія АПК на чолі з Кормишкіним вимагають усунути одне з підприємств від користування надрами

На сесії Миколаївської обласної ради, яка відбудеться у вівторок, 26 листопада, планують визнати незаконним використання земельної ділянки ПП «Кряж» на території Кир’яківської сільської ради Миколаївського району с. Кам’яна Балка.

За словами голови аграрної комісії, голови фракції партії «Наш край» Юрія Кормишкіна, на сьогоднішній день підприємством «Кряж» нанесено збитків у розмірі 30 млн грн.

«Було надано рішення Миколаївської обласної ради на розробку технічної документації для кар’єру, але ці земельні ділянки знаходились в приватній власності у фізичних осіб, і землі розпайовані. Дозвіл був наданий на 5-7 га, на сьогоднішній день видобуток піску проводиться на 10 га. Тобто, на сьогоднішній день у людей, які повинні були займатись сільським господарством, знятий родючий шар землі, видобувається пісок на паях. Сьогодні порушено кримінальну справу проти керівництва підприємства», – каже голова комісії.

В.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області Андрій Кіро зазначив, що підприємством був знятий родючий шар ґрунту як у власників довколишніх паїв, так і на землі державної власності. «Ми зібрали всі матеріали, наразі справа перебуває в суді. Він зняв ґрунт у людей на приватній власності і на державній землі також. Взагалі ми надавали розрахунки по нецільовому зняттю і виведенню земель із обробітку», – виступив Кіро.

Члени аграрної комісії одноголосно проголосували за те, щоб вважати рішення Миколаївської обласної ради від 26 червня 2007 року №15 «Про надання дозволу на використання земельної ділянки» таким, що втратило чинність. Дане питання винесене на розгляд сесії.

Теги: Комысыя АПК, , Кряж,