«Миколаївщина повинна бути напоготові, щоб не допустити виходу ситуації з-під контролю», — «Наш край» поставив питання про готовність до пожежної небезпеки в регіоні

З метою збереження від пожеж природних екосистем, лісового та заповідного фонду Миколаївської області та прийняття оперативних управлінських рішень фракція партії «Наш край» в Миколаївській обласній раді звернулася до керівництва Миколаївського обласного управління лісового та мисливського господарства з проханням надати інформацію щодо реалізації протипожежних заходів та готовності управління до пожежонебезпечного періоду, який кожного року знищує значну кількість масивів. Про це повідомив голова фракції «Наш край» Юрій Кормишкін.

 

«Карантин карантином, але не потрібно забувати про нагальні проблеми, які не вирішаться самі собою. Руйнівні пожежі, які вирували в Чорнобильській зоні і Житомирській області, на сміттєзвалищах у Львівській області вкотре нагадали, що коронавірус не виключає стихію як явище, і потрібно завжди бути напоготові»,  — прокоментував депутат звернення фракції.

В нашому регіоні в літній період спостерігається 5 клас пожежної небезпеки. Тільки в минулому році в області виникло майже 1500 пожеж. В цьому році уже зафіксовано 90 пожеж, близько 20 з яких — на території лісових масивів. Знищено більше 220 га насаджень.

«На Миколаївське обласне управління лісового та мисливського господарства покладено контроль за реалізацію протипожежних заходів. «Наш край» просить надати інформацію про кошторис обласного управління лісового та мисливського управління на 2020 рік, готовність охорони лісових господарств Миколаївської області, готовність лісових пожежних станцій, рівень забезпечення лісових господарств необхідними пожежними технічними засобами та технікою. Миколаївщина повинна бути напоготові, щоб не допустити виходу ситуації з-під контролю», — йдеться у зверненні.

 

Теги: , ,