Звіт про депутатську діяльність депутатів Миколаївської обласної ради Кормишкіна Юрія Анатолійовича та Донченко Олени Віталіївни за 2019 рік

Як депутат Миколаївської обласної ради, голова Миколаївської обласної організації «Наш край» спільними зусиллями з депутатами фракції «Наш край» проводжу регулярну діяльність по виборчим округам області. Ми, як представники інтересів територіальної громади, виборців наших виборчих округів завжди стоїмо на захисті їх інтересів та намагаємось робити все, чого від нас вимагає чинне законодавство України.

Один із основних напрямків моєї роботи спрямований на підтримку та розвиток охорони здоров’я на місцях, укріпленню матеріально-технічної бази медичних закладів. Зокрема, мною та депутатом від партії «Наш край» Оленою Донченко було передано дитячому відділенню Снігурівської ЦРЛ сертифікат на нову медтехніку і меблі, завдяки чому було придбано медичне обладнання: дві кушетки, три маніпуляційних столика, чотири сумки – холодильника, три юлайзера (інгалятори) та медичну шафу.

В сьогоднішніх реаліях я розумію, що не всі громадяни мають достатньо фінансів, щоб лікуватися від тяжких хвороб. Та кидати людей напризволяще ми не маємо права. Тому при розгляді питання про внесення змін і доповнень до рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради «Про порядок надання адресної грошової допомоги громадянам» від мене надійшла пропозиція збільшити грошову допомогу на лікування дітей в 5 разів і на лікування важкохворих дорослих – в 2,5 рази.

Зусиллями депутатської фракції «Наш край» в обласній раді було ініційовано звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України щодо створення п’ятого госпітального округу на базі Миколаївського, Березанського, Очаківського районів та м. Очакова для забезпечення гарантованого своєчасного доступу населення до послуг вторинної медичної допомоги належної якості. Також я звернувся з вимогою до Миколаївської ОДА щодо створення госпітального округу на базі Снігурівського району.

За нашою ініціативою разом з Оленою Донченко до Миколаївського обласного госпіталю ветеранів війни було придбано комп’ютерну апаратуру (монітор, системний блок, клавіатуру, мишку) для проведення діагностики добових ЕКГ спостережень роботи серця.

За сприянням партії «Наш край» під моїм головуванням з обласного бюджету було виділено кошти на відкриття амбулаторії в с. Первомайське Снігурівського району. Разом з Оленою Донченко ми здійснювали контроль за реалізацією проекту.

Виступив з ініціативою перевірки бюджетних обласних програм, які приймалися в 2019 році, на предмет невикористаних коштів. В результаті мною було запропоновано направити невикористані 4,5 млн грн Департаменту соціального захисту населення на допомогу важкохворим дітям.

В селі Новопетрівка Снігурівського району завершилася робота з будівництва першого спортивного об’єкту за ініціативи депутатів Миколаївської обласної ради.

У Миколаївській області за моєю ініціативою було проведено фінал кубку пам’яті колишнього голови Миколаївської обласної організації  «Наш край» Володимира Лусти, в якому прийняли участь шість команд.

Допоміг ветеранам Миколаївського району у проведенні шахово-шашкового турніру. Також було надано фінансову допомогу юній миколаївській спортсменці Дарині Мороз для поїздки на Чемпіонат світу 2019 з аерокікбоксингу, де вона виборола дві срібні медалі.

 

Пріоритетом  в роботі депутатів обласної ради завжди були питання підтримки освітянам.

Депутатська фракція «Наш край»  вимагала вирішити проблему затримки виплат заробітної плати медикам та вчителям на початку 2019 року у громадах Миколаївської області, в яких напередодні не відбулись вибори 23 грудня через військовий стан. Фракцією на сесії обласної ради було ініційовано звернення до Кабміну щодо виділення коштів з державного бюджету на заробітну плату медикам і вчителям громад, де не відбулися вибори. Заборгованість закрили з вільних залишків місцевих рад.

У рамках Програми про регіональне замовлення за моєю ініціативою, як голови постійної комісії з питань агропромисловості, на 2019 рік було виділено 1 млн 850 тис грн для оплати навчання дітей в Національному аграрному університеті з метою налагодження механізму регіонального замовлення на відповідних фахівців АПК. Кошти були виділені з обласного бюджету для виконання програми на навчання студентів аграрного сектору на заставі 4-х сторонньої угоди, яка передбачає 3-х річне обов’язкове відпрацювання після закінчення вишу.

Мною було внесено пропозицію, щоб при формуванні бюджету Миколаївської області на 2020 рік продовжили практику фінансування регіонального замовлення у ВНЗ щодо підготовки кадрів для аграрного сектору.

З метою укріплення матеріально — технічної бази закладів освіти і створення комфортних умов для дітей у Єланецькому районі за моєї підтримки розпочав роботу оновлений перший центр інклюзивної освіти, на облаштування якого було виділено власні кошти.

З нагоди святкування першої річниці інклюзивно-ресурсного центру в Снігурівці придбаний  інтерактивний комплекс для проведення занять: мультимедійну дошку і проектор.

За ініціативи Олени Донченко була профінансована реалізація мікропроекту щодо придбання та встановлення системи доочистки питної води в Снігурівській опорній школі та в Снігурівській ЗОШ №3.

Членами виконкому Миколаївської міської ради було підтримано мою пропозицію, щоб перевести котельню Миколаївської ЗОШ №45 на альтернативне опалення, що дозволить зекономити 6 млн. грн., виділених по програмі управління освіти на ремонт діючої котельні і використати ці кошти на вирішення інших проблем школи.

Значну роботу проведено по благоустрою громад.

За сприяння партії «Наш край» ремонтується відрізок дороги Т-15-10 «Нова Одеса – Єланець».

У життя втілено реалізацію власного соціального проекту «Наш квітучий край», присвячений Міжнародному Дню Землі, в ході якого активну участь прийняли більше 2000 людей та висаджено більше 2000 саджанців плодових, хвойних та листяних дерев майже в усіх районах Миколаївської області.

За моїм сприянням за рахунок депутатського фонду у Єланецький район було виділено фінансування для реалізації мікропроекту на встановлення дитячих вуличних майданчиків в селах Калинівка та Уральське та спортивних майданчиків у селах Маложенівка та Кам’янка. Окрім того, спільно с жителями сіл Калинівка, Уральське, Маложенівка та Кам’янка були проведені роботи із благоустрою території під установку дитячих та спортивних майданчиків. На День народження сіл у святковій обстановці вони були відкриті. За власні кошти у с.Калинівка Єланецького району мною було споруджено та відкрито єдиний в районі парк відпочинку «Дивограй».

За нашою спільною ініціативою з Оленою Донченко було практично вирішено питання водопостачання для 10 сіл Снігурівського району. З 19 сіл у 10 вже закуплені і установлені башти Рожновського.

Як депутат Миколаївської облради я підтримав ініціативу фермерів Лук’янівської сільської ради Баштанського району щодо ремонту дороги і забезпечення проїжджуваності і сполучення Лук’янівки з районом. Реагуючи на потреби громадян, надав техніку (екскаватор) для забору і погрузки жорстви з кар’єру.

Вже не один рік поспіль регулярно Миколаївська обласна організація партії «Наш край» під моїм головуванням проводить акцію – власний проект «Зігрій теплом кожну дитину!», в рамках якого більше 12 тисяч дітей були охоплені турботою та увагою.

До Дня Святого Миколая та новорічних і різдвяних свят було придбано і вручено активом партії «Наш край» 10 тисяч подарунків для дітей Миколаївської області.

Для 30 дітей Березнегуватської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №1 напередодні новорічних свят було організовано поїздку на виставу «Дванадцять місяців».

Також у 2019 році була проведена благодійна акція щодо надання адресної допомоги, відвідування і привітання ветеранів бойових дій з Днем Перемоги.

Напередодні новорічних свят Миколаївська обласна організація партії «Наш край» відвідала притулки для громадян похилого віку, де їм було вручено від мене подарунки.

За 2019 рік неодноразово виступав з ініціативами, пропозиціями, зверненнями на сесіях обласної ради, критично висловлював свою позицію в ЗМІ.

Як депутат Миколаївської обласної ради, я виступив проти намірів Снігурівської міської ради та мера Леоніда Голоблі підняти вартість водопостачання та водовідведення до 57 грн. В результаті мною було ініційовано надання позову і юридичний супровід до суду на міську владу міста Снігурівки щодо неправомірного підняття тарифу на воду Снігурівською міською радою.

Миколаївська обласна рада підтримала пропозицію депутатської фракції «Нашого краю» про Звернення Миколаївської облради до ВРУ та Кабміну з приводу зміни територіально-адміністративного устрою Миколаївської області. В рамках звернення було запропоновано на наступному етапі децентралізації проводити громадські слухання на місцях та запитати думку місцевих жителів щодо того, чи хочуть вони об’єднуватися з тим чи іншим районом, після чого виносити питання укрупнення на сесії місцевих рад. Я звернувся до голів районних рад та ОТГ з пропозицією надати власне бачення внесення змін до перспективного плану територій області. З боку фракції «Наш край» була оголошена позиція щодо впровадження адміністративно-територіальної реформи у формі «Один район – одна громада».

Як голова постійної комісії з аграрних питань виступив проти дій Департаменту АПР ОДА по розповсюдженню «листів щастя» по організації навчання фермерів громадською організацією замість управління – механізм рейдерського захвату в подальшому.

Виступив із пропозицією внести відповідні зміни до законодавства України щодо залучення частини коштів, які сплачуються портами, в обласний та місцеві бюджети на ремонт доріг.

Також під час 26 сесії депутати Миколаївської обласної ради підтримали мою пропозицію щодо того, щоб забрати повноваження по управлінню майном спільної власності в ОДА і передати обласній раді.

У зв’язку з аварійним станом Варварівського мосту виступив з ініціативою звернутись до Кабміну, щоб створити госпітальний округ в Варварівці.

Члени виконкому Миколаївської міської ради підтримали мою пропозицію щодо необґрунтованості узгодження штатних змін в «Агентстві розвитку» та збільшення заробітної плати його працівників у два рази.

Також у 2019 році під час засідання виконкому я виступив проти збільшення вартості робіт з реконструкції Центрального стадіону на 10 млн грн.

За ініціативою депутатів фракції «Наш край» було передбачено в обласному бюджеті виділення коштів на будівництво мосту через р. Інгулець в Снігурівському районі, так як понтонний міст щорічно затоплюється через вантажопотік автомашин.

Окрім того, фракція «Наш край» під моїм головуванням виступила проти запуску земельного ринку в Україні до того часу, поки не відновиться територіальна цілісність країни. Вважаю, що при відкритті ринку землі також обов’язкове проведення референдуму, та іноземці не повинні мати права бути допущені до ринку української землі

Фракція партії «Наш край» в обласній раді вимагала не приймати рішення щодо реорганізації 2-х інфекційних лікувальних закладів в Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб без відповідних заходів, які забезпечать якісне надання медичної допомоги дітям з інфекційною патологією.

Мною було запропоновано депутатам обласної ради скасувати раніше прийняте рішення від 26.06.07 р.№15 «Про надання дозволу на використання земельної ділянки ПП «Кряж» на території Киряківської сільської ради Миколаївського району.

У зв’язку з тим, що згідно рішення Кабміну на Миколаївський аеропорт на 2019 рік виділено значні кошти із державного бюджету, запропонував зменшити фінансування з 25 млн грн. до 10 млн грн, а також зняти з посади директора КП «ММА» через те, що йому, рішенням обласного управління СБУ, призупинили дію спеціального дозволу на право заняття діяльністю, пов’язану із до державною таємницею.

Фракція партії «Наш край» в обласній раді під моїм головуванням звернулась до голови ОДА Олександра Стадніка негайно повернути субвенції на Миколаївщину, яку забрав Кабмін у жителів області.

Хочу підсумувати, що зупинятися на досягнутому намірів ми не маємо. Ми поважаємо своїх виборців, продовжуємо відстоювати їх позицію, незважаючи ні на що! Іноді на шкоду собі та своїй роботі, адже на сьогоднішній день почастішали політичні репресії. Обіцяю, що і надалі робитимемо все для того, щоб наша Миколаївщина ставала кращою, а її мешканцям жилося комфортніше!

 

Теги: звіт за 2019 рік, , , ,